back to top
8.8 C
София

Дупки в сигурността на Photoshop CS2 и CS3

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Датската софтуерна компания за сигурност и защита Secunia публикува информация за сериозни дупки в 2 версии на популярния продукт за работа с графика на Adobe – Photoshop. Пробивите са в 2 plug-in-а, които отговарят за отварянето на файлове BMP и PNG – съответно BMP.8BI и PNG.8BI. Според специалистите, при отварянето на специално редактиран такъв файл (BMP или PNG) се пълни буфера на програмата, което афектира върху операционната система и може да доведе до даване на достъп до ресурсите на компютъра на неоторизирано лице. Secunia е маркирала дупките като „Highly critical“ и съветва потребителите да не отварят снимки, за които не са сигурни. От Adobe не са коментирали информацията все още.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

×